2 oktober 2024

Lonie

Hoe je je interieur tijdloos houdt met textiel

Een klassiek interieur is stijlvol, elegant en tijdloos. Maar wist je dat het ook duurzaam en functioneel is? De juiste textielkeuze maken bij het decoreren van je huis is van groot belang om de tijdloze stijl te creëren. Lees verder om te leren hoe jij de stijl ook makkelijk kan toepassen.

Neutrale kleuren

De eerste tip is om zich te focussen op neutrale kleuren zoals wit, beige, sand, taupe en grijs. Deze kleuren zijn makkelijk te combineren met allerlei tinten en patronen. De neutrale kleuren brengen ook rust in de ruimte. Je kan voor een tijdloze look dus het beste gaan voor een neutraal dekbedovertrek in de slaapkamer, neutrale plaids en sierkussens in de woonkamer of neutrale keukenhanddoeken, schorten, ovenwanten, placemats,… in de keuken.

Kies voor kwalitatieve materialen

Bij een klassiek en tijdloos interieur is de kwaliteit altijd belangrijker dan kwantiteit. Investeer in duurzame, kwalitatieve materialen. Katoen, linnen, en wol staan gekend om hun duurzaamheid en comfort. Een wollen plaid bijvoorbeeld is duurzaam, warm en comfortabel voor elk seizoen.

Klassieke patronen

Streepjes, ruitjes en subtiele structuren blijven elk jaar opnieuw trendy. Ze zijn klassiekers voor een reden. Hippen patronen zijn vaak maar korte tijd in en worden snel vervangen met de volgend trend. Kies daarom bijvoorbeeld voor een gestreepte placemat of schort, een geruit sierkussen of plaid in combinatie met de subtiele structuren bij effen kleuren.

Hou het functioneel

Je kiest het best voor mooie producten die ook praktisch zijn. Een keukenhanddoek die goed absorbeert, sierkussens die makkelijk te combineren zijn, placemats die makkelijk schoon te maken zijn,… Katoenen handdoeken zijn bijvoorbeeld zacht, duurzaam en behouden hun kwaliteit ook wanneer ze vaak gewassen zijn. Combineer de duurzame eigenschappen van een product met de juiste kleur om je interieur tijdlozer dan ooit te maken.

Eenvoud is elegantie

Eenvoud is de sleutel tot een tijdloos interieur. Minder is meer als het on een tijdloos interieur gaat. Laat dus best overmatige decoratie achterwege en maak minimalistische keuzes.

Ook bij het combineren hou je deze regel best in het achterhoofd. Je kan makkelijk dynamiek toevoegen door verschillende duurzame stoffen te combineren in verschillende tinten.

Ga zelf aan de slag

Heb jij een tijdloos interieur, of hebben deze tips je inspiratie gegeven? Deel het resultaat op Instagram en tag @tiseco.be!