7 augustus 2024

Lonie

Koraalrood de trendkleur van de zomer

Wil jij de nieuwste trendkleur in huis halen? Lees hier hoe je koraalrood een plekje kan geven in je interieur!

Van waar komt deze trend?

Koraalrood heeft zijn inspiratie onder de zeespiegel gevonden. De kleur komt van bloedkoraal, die je in warmere wateren terug kan vinden. In Europa blijft er nog maar weinig bloedkoraal over, maar in Australië en het westelijke deel van de Atlantische oceaan groeit het nog steeds. 

Koraalrood is een combinatie van rood, roze en oranje. De kleur roept bepaalde gevoelens op zoals gezelligheid, warmte en energie. Daarnaast stimuleert het de eetlust, wat een leuke troef is voor het interieur van je keuken!

Combineer koraalrood voor het mooiste resultaat

Je kan koraalrode interieurelementen met een aantal kleuren combineren om een gebalanceerd geheel te vormen, of juist het opvallende kleur er nog meer te laten uitspringen. Voor een luchtig en fris interieur, ga je best op zoek naar witte elementen om met het koraalrood te combineren.
De combinatie met grijze toevoegingen zorgt eerder voor een moderne en stijlvolle touch. Terwijl je gezelligheid en warmte het best kan creëren met de combinatie van beige en koraalrood.
Als je op zoek bent naar een gedurfder en meer uitgesproken interieur, kan je koraalrood combineren met blauw. Het zorgt voor een groot contrast en geeft beide kleuren een extra boost. Beide kleuren komen ook in de natuur samen voor, waardoor je hierbij ook een natuurlijk gevoel krijgt. 

Een andere mogelijkheid is om verschillende tinten samen te gebruiken of verschillende structuren te combineren om op die manier een eentonig interieur te vermijden en een contrastrijke sfeer te behouden.

Nu is het aan jou!

Onze COTTON SLUB collectie heeft alles om bovenstaande tips makkelijk toe te passen. Geniet van deze prachtige kleur in je interieur!

Ga je zelf aan de slag met koraalrood? Deel zeker je foto’s op Instagram en tag @tiseco.be

Bekijk de collectie