3 september 2024

Lonie

Sierkussens voor alle seizoenen

Je hoeft niet je hele interieur om te gooien om de sfeer van het seizoen in huis te halen! Hier en daar een sierkussen kan al wonderen verrichten.

Vier keer per jaar veranderen de kleuren van de natuur, waarom zouden we het in ons interieur bij één kleur houden? Lees hieronder hoe je jouw interieur seizoengebonden kan opfrissen met behulp van sierkussens.

Herfst

Met het einde van de zomer in zicht, wordt het tijd de warmere kleuren terug te brengen in ons interieur. Om de gezelligheid binnen te brengen heb je een aantal opties. Gebruik warme kleuren zoals: rood, cognac, zand, camel, bruin en indiantan. Ga voor borduurwerk en andere klassieke patronen. En om de gezelligheid te optimatiseren, kies je voor zachte sierkussens

Winter

De winter is een combinatie van de gezelligheid van de feestdag en koude dagen. Je kan ervoor kiezen de kleuren van de natuur te volgen, of toch net iets meer warmte in huis te creëren.

Voor de liefhebbers van de winter vormen zwart, grijs, donkergroen, taupe, bruin en wit een ideaal kleurenpalet. Bij het gebruiken van deze kleuren kies je het best voor verschillende texturen van je sierkussens om toch voldoende variatie te creëren.

Voor wie de winter vaak net iets te koud aanvoelt is ook een oplossing voor het interieur. Rood, zand, bruin, indiantan en cognac brengen de warmte terug binnen. Zeker als je kiest voor zachte kussens. Je kan deze eventueel combineren met een warme plaid.

Om het interieur feestelijk te maken kan je natuurlijk altijd op de klassieke combinatie van rood en groen rekenen!

Lente

Wanneer alles in de lente terug in bloei komt te staan is het tijd om kleur in huis te brengen. Lichte kleuren zoals groen, roze, blauw, ivoor en naturel voegen een levendige sfeer toe aan het interieur. Ook gebruik je het best lichtere stoffen dan de herfst en winter. Kussens met een bloemenmotief zijn altijd een go-to in de lente!

Zomer

De zomer, het kleurrijkste seizoen is geschikt voor gewaagdere keuzes. Maak combinaties van lichte kleuren met felle kleuren. In de zomer kies je best voor katoen en andere luchtige stoffen. Geometrische patronen zijn perfect voor een zomerse look.